Handleidingen

Prolock Kunststof Damwand & Hardhouten Beschoeiing

Ontdek de Uitgebreide Handleidingen voor Prolock Kunststof Damwand en Hardhouten Beschoeiing op Wal-Beschoeiing.nl

Welkom bij Wal-Beschoeiing.nl, uw deskundige partner voor duurzame oeverbescherming en waterbouw. Onze website biedt gedetailleerde, stapsgewijze handleidingen voor de installatie van Prolock kunststof damwanden en hardhouten beschoeiingen. Deze handleidingen zijn ontworpen om zowel professionals als doe-het-zelvers te ondersteunen bij het realiseren van robuuste en langdurige waterwerken.

Prolock Kunststof Damwand: Innovatie in Waterbouw

De Prolock kunststof damwand vertegenwoordigt de nieuwste technologie in oeverbescherming. Onze handleiding voor de Prolock Sigma damwand geeft inzicht in het correcte gebruik van materialen, installatietechnieken, en cruciale tips voor een effectieve plaatsing. U leert hoe u:

 • Vurenhouten en hardhouten palen correct selecteert en installeert.
 • Prolock Sigma schermen en hoekprofielen effectief toepast.
 • Ankers en gordingen plaatst voor maximale stabiliteit.

Hardhouten Beschoeiing: Tijdloze Kwaliteit

Hardhouten beschoeiingen blijven een populaire keuze voor hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Onze gedetailleerde handleidingen bieden praktische instructies over:

 • Keuze van het juiste hardhout voor uw project.
 • Voorbereiding en plaatsing van hardhouten beschoeiingen.
 • Onderhoudstips om de levensduur van uw beschoeiing te maximaliseren.

Waarom Kiezen voor Wal-Beschoeiing.nl?

Bij Wal-Beschoeiing.nl zetten we ons in voor kwaliteit en klanttevredenheid. Wij bieden:

 • Een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige waterbouwmaterialen.
 • Deskundige adviezen en op maat gemaakte oplossingen.
 • Snelle levering en uitstekende klantenservice.

Bezoek onze handleidingenpagina voor diepgaande inzichten en tips over het installeren van Prolock kunststof damwanden en hardhouten beschoeiingen. Met onze handleidingen wordt uw project een gegarandeerd succes.

Bent u op zoek naar professionele ondersteuning of wilt u direct materialen bestellen? Bezoek dan Wal-Beschoeiing.nl voor al uw waterbouwbehoeften. Onze experts staan klaar om u te helpen met elk project, groot of klein.

Handleidingen

Handleiding Prolock

Montagehandleiding Prolock Sigma Beschoeiing voor Wal-Beschoeiing.nl

1.0 Algemene Voorbereiding

Selectie van Palen:

 • Keuze van Materiaal: De keuze van uw palen is cruciaal. Voor een optimale stevigheid kiest u voor cilindrisch gefreesde vurenhouten palen met sterkteklasse C18 of hoger. Deze zijn sterk genoeg om de druk van de aarde te weerstaan en bieden de basis voor uw beschoeiing.
 • Niet Verduurzaamd: De palen dienen niet voorbehandeld te zijn met chemicaliën, zodat u kunt genieten van een milieuvriendelijke en duurzame oplossing.
 • Voorbereiding bij Hardere Grond: In hardere grondsoorten kan het voorboren van een gat of het gebruik van waterinspuiting het plaatsen van de palen vergemakkelijken.
 • Extra Stevigheid: Mocht u behoefte hebben aan meer draagkracht boven de waterlijn, dan zijn hardhouten palen of stalen buizen een betere keuze.

Prolock schot

2.0 Plaatsen van Scherm en Paal

Het Hulpframe:

 • Bouw van het Hulpframe: Een goed gebouwd hulpframe dient als leidraad en ondersteuning tijdens het plaatsen van de schermen. Gebruik stevig materiaal zoals staal of hardhout en zorg voor een afstand van minimaal 12 cm tussen de schermen om ze loodrecht en in lijn te kunnen trillen.

montage bok voor prolock

Monteren van de Schermen:

 • Aan elkaar Koppelen: Verbind de schermen secuur aan elkaar bij het T-einde. Let erop dat de donkerbruine kant naar buiten wijst voor een esthetisch aangenaam uiterlijk.

foto van prolock schotten die in elkaar schuiven

Juiste Positie:

 • Loodrecht Plaatsen: Het is belangrijk dat zowel de schermen als de palen loodrecht de grond in gaan. Dit zorgt voor een stabiele constructie en voorkomt toekomstige verzakkingen.

foto van prolock hoog in de bokProlock schotten die omlaag worden getriltfoto van alle prolock delen strak naast elkaar

3.0 Toepassing van het Hoeknaaldprofiel

Aanleggen van Hoeken:

 • Tot 15 Graden: Voor lichte bochten kunt u de bestaande slotverbinding van het Prolock-systeem gebruiken.
 • Flexibiliteit: Het Prolock hoeknaaldprofiel is ontworpen om u meer flexibiliteit te bieden bij het aanleggen van hoeken. Het stelt u in staat om hoeken van 10 tot 110 graden te maken zonder extra gereedschap of complexe aanpassingen.

prolock schotten die zonder hoek profiel in een hoek staanprolock schotten die met een hoek profiel in een hoek staan

4.0 Anker en Gording

Meer Stevigheid:

 • Ankers Zetten: Grondankers houden je beschoeiing op z'n plek en je plaats ze elke 100 cm tot 150cm, maar check de sterkte berekening voor hoe zwaar en groot je beschoeiing is.

Gordingen Plaatsen:

 • Wat zijn Gordingen? Gordingen zijn lange, stevige balken die bovenop of achter de beschoeiingsschermen komen te liggen. Ze verdelen de druk en helpen alles recht te houden.
 • Aan de Slag: Leg de gordingen horizontaal op de juiste hoogte en zorg dat ze waterpas liggen. Schroef of bout ze vast aan de palen voor een solide structuur.

Alles Verbinden:

 • Trekstangen Aanbrengen: Trekstangen zijn de sterke armen die je ankers en gordingen met elkaar verbinden. Ze zorgen ervoor dat alles stevig blijft, ook als de grond beweegt of het water stijgt. Bevestig de stangen van de ankers naar de gordingen, en trek alles goed aan.

  foto van prolock beschoeiing met ankerstang er aanfoto van prolock beschoeiing compleet

  5.0 Deksloof Plaatsing

  De Afwerking:

  • Montage van de Deksloof: Bevestig de deksloof op de koker van het schot voor een mooie en strakke afwerking van de bovenkant. Gebruik hiervoor slotbouten van 10 x 160.

  foto van bevestigen afdekslooffoto van het bevestigen van slotboutenfoto van het complete plaatje van de prolock beschoeiing

  Een Strakke Bovenkant:

  • Nivellering: Zorg dat de bovenkant van het scherm vlak is door het waar nodig bij te zagen. Dit zorgt voor een goed en professioneel uitziende afwerking.

  Alternatief: Afdekkappen

  Esthetische Afwerking:

  • Plaatsen van Afdekkappen: De afdekkappen niet alleen beschermen de eindpunten van uw beschoeiing, maar geven ook een nette en afgewerkte look. Plaats ze onder een hoek van 30° en zet ze vast met roestvrijstalen zelftappers.

  foto van afdekkap die dwars is geplaatstfoto van afdekkap die goed is geplaatsfoto van afdekkap die vast word geschroeft

  6.0 Grond Aanvullen

  De Finishing Touch:

  • Terugplaatsen van de Aarde: Vul de ruimte achter het schot zorgvuldig aan. Verdicht de aarde voorzichtig om te voorkomen dat er te veel druk op de nieuw geplaatste beschoeiing komt te staan.

  foto van de grond die is terug geplaats achter de beschoeiing

  Met deze uitgebreide uitleg van elke stap bent u goed voorbereid om zelf de Prolock Sigma beschoeiing te plaatsen. Voor extra ondersteuning, advies of benodigde materialen, kunt u altijd terecht op Wal-Beschoeiing.nl. Samen zorgen we ervoor dat uw oever stevig en mooi beschermd blijft.

  Vragen Formulier